Aktywne filtry

Zrębki wędzarnicze

Wiórki wędzarnicze – najlepszy sposób na doskonały smak

Wiórki wędzarnicze to jeden z najłatwiejszych sposobów na wprowadzenie pysznego aromatycznego smaku do wędzarni. Lekkie i łatwe w obsłudze, szybko się zapalają, co czyni je też idealnymi do wszelkiego rodzaju krótkich lub wolnych potraw na grillu. Wiórki wędzarnicze dostępne w naszym sklepie różnią się od siebie pochodzeniem. Wybierz, czy chcesz by Twoje potrawy nabrały aromatu śliwy, czereśni, olchy, buku czy jabłoni. Naturalne i ekologiczne, przyczyniają się do powstawania oryginalnych potraw o głębokim smaku.

Drewno wędzarnicze – do czego?

Może wiesz lub nie, ale najczęściej używanym materiałem do rozpalania jest drewno, co jest dość logiczne patrząc na historię ludzkości. Podczas wędzenia można wykorzystać drewno wędzarnicze na dwa sposoby. Po pierwsze – jako główne źródło paliwa, ponieważ spalane drewno wytwarza ciepło i jednocześnie nadaje potrawom wędzony smak. Po drugie – jako źródło smaku dymu, gdy wykorzystujemy inne źródło paliwa, drewno wędzarnicze pełni głównie funkcję nadawania smaku potraw. Drewno wędzarnicze jest też ekologiczne, co zadowoli środowiskowych miłośników.

Aktywne filtry