

NAJLEPSZY DODATEK DO STEKÓW.
WYSTARCZY PRZYPRAWIĆ I UGRILLOWAĆ.
Zioła, czosnek i chili wystarczy dodać wodę i olej, aby uzyskać doskonałe chimichurri!
Marynata i przyprawa.
Chimichurri to argentyński, mocno czosnkowy i pietruszkowy sos, który najczęściej podawany jest jako dodatek do grillowanego mięsa. Chimichurri świetnie nadaje się również do przyprawiania innych potraw, takich jak tacos, sałatki czy makarony. Możesz przygotować sos chimichurri z mieszanki przypraw lub użyć go w gotowej postaci. Zapraszamy do eksperymentowania!
SOS CHIMICHURRI:
Wymieszaj dwie części przyprawy i jedną część wody (np. 100 ml przyprawy i 50 ml wody), zostaw na 10 minut, niech zioła uwolnią swój aromat. Dodaj 50 ml oleju. Jeśli chcesz uzyzkać bardziej rzadki sos, dodaj więcej oleju. Sos można również wykorzystać jako marynatę.
SKŁADNIKI: czosnek, natka pietruszki, sól, chili, oregano, liść kolendry, pieprz czarny, kwas cytrynowy.
Opakowanie: 90 g