Wiórki z amerykańskiego orzecha GrillPro
Dym powstały w wyniku podwędzania wiórek z amerykańskiego orzecha nada twoim potrawom wyjątkowego naturalnego aromatu wędzenia oraz subtelnego posmaku. Orzechy amerykańskie charakteryzują się na tle innych orzechów największą zawartością magnezu, potasu, fosforu i cynku. Wiórka nadają się idealnie do wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu, ryb czy burgerów. Wiórka sprzedawane są w poręcznym opakowaniu z zamknięciem strunowym, dzięki któremu cały aromat pozostanie wewnątrz opakowania.
Przed użyciem namocz wiórka w wodzie przez około 30 minut, a następnie umieść je w skrzynce do wędzenia lub wędzarce pod rusztem. Możesz też wymieszać namoczone wiórka z suchymi, w celu otrzymania dodatkowego efektu dymienia, co tylko spotęguje otrzymany aromat i smak.
W opakowaniu jest 1kg wiórek.
Jedno opakowanie pozwala na 3 - 4 grillowania.
Aromat: ostry i wędzony
Idealny do: wieprzowina, baranina, wołowina