Wiórki jadłoszynowe GrillPro
Dym powstały w wyniku podwędzania wiórek jadłoszynowych nada twoim potrawom wyjątkowego naturalnego aromatu wędzenia oraz subtelnego posmaku. Jadłoszyn baziowaty to świetnie znoszące suszę twarde drzewo występujące na amerykańskich pustyniach. Wiórka nadają się idealnie do wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu, ryb czy burgerów. Wiórka sprzedawane są w poręcznym opakowaniu z zamknięciem strunowym, dzięki któremu cały aromat pozostanie wewnątrz opakowania.
Przed użyciem namocz wiórka w wodzie przez około 30 minut, a następnie umieść je w skrzynce do wędzenia lub wędzarce pod rusztem. Możesz też wymieszać namoczone wiórka z suchymi, w celu otrzymania dodatkowego efektu dymienia, co tylko spotęguje otrzymany aromat i smak.
W opakowaniu jest 1kg wiórek.
Jedno opakowanie pozwala na 3 - 4 grillowania.
Aromat: ostry, pikantny i wędzony
Idealny do: wołowina, wieprzowina