Kończące się nieubłaganie lato wbrew pozorom wcale nie zatrzymuje fanów przygotowywania posiłków na świeżym powietrzu. Kiedy jednak zbliżają się nieco chłodniejsze dni, zwykle przestajemy mieć ochotę na lekkie potrawy z grilla, a w ruch idzie nieco cięższy kaliber – wędzarnie. Wędzone potrawy są aromatyczne, soczyste i nabierają specyficznego zapachu, którego nie da się podrobić. Nie jest jednak nowością, że gotowe produkty wędzone ze sklepów, pełne są szkodliwej chemii. Z pomocą przychodzą wędzarnie domowe. Dziś przedstawiamy Broil King Smoke – jedną z najpopularniejszych wędzarni gazowych.



Pysznie i zdrowo z wędzarnią domową

Wędzenie jest znaną od wieków metodą konserwacji żywności za pomocą dymu powstającego podczas spalania drewna. To właśnie dym wędzarniczy ma bezpośredni wpływ na aromat, smak oraz kolor naszych potraw – mięs, serów, ryb, a nawet owoców. Sklepowe półki uginają się od ciężaru kolejnych aromatycznych, wędzonych nowości. Dlaczego jednak ich smak tak diametralnie różni się od tego, co możemy uzyskać, wędząc jedzenie samodzielnie? Przede wszystkim są to dodatki, jakich używają producenci żywności. Każdy kolejny konserwant przedłuża ważność produktu, ale jednocześnie ma negatywny wpływ zarówno na smak, jak i nasze zdrowie.



Gwarancja dobrego smaku

Wędzarnia domowa na butlę gazową Broil King Smoke zbudowana jest tak, aby nasze dania były jak najdoskonalsze – bez konieczności wzbogacania ich wzmacniaczami smaku. Wędzarnia podzielona jest na dwie komory: większą (wyposażoną w 4 półki do umieszczania mięsa czy ryb, haki do wędzenia w pozycji wiszącej oraz składany ociekacz) oraz dolną (z gazowym palnikiem, pojemnikiem na wodę z przyprawami oraz tacą na wiórki drzewne). Taki sposób wędzenia zapewnia najlepsze rezultaty – zarówno smakowe, jak i zapachowe. Co więcej, gruba, stalowa konstrukcja wędzarni gwarantuje znakomitą izolację, nawet podczas wędzenia w chłodniejsze dni.



Ty decydujesz o smaku swoich potraw

Głównym atutem domowej wędzarni Broil King Smoke jest możliwość jej personalizacji. Tutaj to Ty decydujesz o temperaturze, długości i sposobie wędzenia, a także o tym, jaki rodzaj wiórek wędzarniczych wybierzesz. Możesz wybierać spośród szeregu rodzajów drewna – od klasycznego buku, po drzewa owocowe, jak czereśnia (idealna do drobiu czy serów) czy śliwa (doskonała do wędzenia kiełbas). Wędzarnia wyposażona jest w zawory Linear-Flow, które są gwarancja kontroli temperatury. Podwójny system regulacji ciepła pozwala na uzyskanie pożądanej temperatury zarówno wewnątrz wędzarni, jak i regulację przepływu dymu przez otwory wentylacyjne. Sterujesz czasem, a także stopniem wędzenia.



Akcesoria do wędzarni gazowej

Wędzarnia Broil King Smoke nie pozwoli Ci się nudzić. Producent postarał się o to, by stworzyć szereg akcesoriów, które urozmaicą domowe eksperymenty wędzarnicze, ale też ułatwią i znacznie przyspieszą ten proces. Zaczynając od wygodnych, stalowych haczyków do wędzenia w pozycji wiszącej (idealne do wędzenia ryb), czy stojaków lub kratek (do wędzenia żeberek i wędlin), kończąc na miskach. Wszystko powstało po to, by przygoda z wędzeniem była jeszcze bardziej ekscytująca.



Wędzarnia, która pozostanie z Tobą na lata

Broil King Smoke to pewność solidnego wykonania. Firma jest jednym z najbardziej kultowych kanadyjskich producentów, który przez lata na rynku wyrobił sobie opinię twórcy towarów niemal niezniszczalnych. Solidna konstrukcja wędzarni, podwójne ścianki wypełnione powietrzem, podwójne drzwi, ruszty oraz palnik ze stali szlachetnej – wszystko to sprawia, że będziesz mógł cieszyć się swoim sprzętem przez lata. Potwierdza to długoletnia gwarancja od producenta. W zestawie z wędzarnią gazową otrzymujesz także szczelny pokrowiec, który świetnie zabezpieczy sprzęt na czas, kiedy nie będziesz go używać.

Wędź pysznie, zdrowo i z przyjemnością! Wędzarnia Broil King Smoke to nie tylko pożyteczny gadżet kuchenny, ale początek prawdziwej kulinarnej przygody. Eksperymentuj, próbuj, testuj – sam przekonaj się, która metoda wędzenia odpowiada Ci najbardziej.

Powiązane produkty

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.