Aktywne filtry

Wiórki

Outdoorchef ma w swojej ofercie wiórki drzewne do wędzenia z kilku różnych rodzajów drewna. Wiórki drzewne to doskonały sposób na nadanie dobrze znanym Ci potrawom zupełnie nowego smaku i aromatu. Wsyp niewielką ilość wiórków drzewnych do skrzynki do wędzenia i odkryj nowe doznania smakowe na swoim grillu. Sprawdź, który rodzaj wiórków najlepiej pasuje do Twoich ulubionych przysmaków i nadaj im dodatkowego wędzonego posmaku!

Aktywne filtry

Wióry do wędzenia

Wióry do wędzenia można dodać tak naprawdę na kilka sposobów. Pierwszym jest umieszczenie ich w pudełku, jeśli grill ma wbudowaną wędzarnię. Jeśli grill posiada jedynie pudełko wędzarnicze, umieść je razem z wiórami nad ogniem, a jeśli masz do czynienia z folią aluminiową, ułóż wióry do wędzenia w niej na kształt burrito i co jakiś czas dosypuj kolejną partię wiórów. Możesz mieć pewność, że czekają Cię niezapomniane smaki.

Wiórki do wędzenia

Drewno jest w postaci kłód, kawałków, wiórów i kurzu. Każdy służy do innego celu i musi być używany inaczej. Wiórki do wędzenia sprawiają, że potrawy nabierają wyjątkowego smaku. Kluczem do dobrego palenia jest kontrolowanie temperatury palenia. Celem jest dotarcie do docelowej temperatury i utrzymanie się tam. Jednym z najlepszych sposobów ograniczenia dostępu tlenu jest umieszczenie zrębków w metalowym pudełku do palenia, drucianej torbie do palenia lub zrobieniu woreczka do palenia. Pojemniki te ograniczają dopływ tlenu, dzięki czemu wiórki do wędzenia nie mogą stanąć w płomieniach.